Cantilare

Cantilare

Dirigente

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare staat sinds 2009 onder leiding van Herma Timmer. Vanaf haar vroegste jeugd speelt muziek al een belangrijke rol in Herma's leven. Op zeventienjarige leeftijd werd ze voor het hoofdvak dwarsfluit toegelaten op het conservatorium. Ze besloot echter op het laatste moment muziektherapie te gaan studeren aan de Kopse Hof te Nijmegen.

Na haar afstuderen was ze enige tijd als therapeute werkzaam. De muziek bleef echter trekken. Daarom begon ze een studie klassieke zang bij Maria Acda aan het Conservatorium Utrecht. Deze studie sloot ze in 1997 af. In 2006 startte zij met de opleiding Koordirectie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Sinds 1997 is Herma werkzaam als zangdocente en als dirigent van verschillende kamerkoren. Als dirigent heeft ze uiteenlopende programma's verzorgd met muziek van de renaissance tot de 20e eeuw. Haar voorliefde gaat uit naar klassieke muziek waarin elementen van de volksmuziek te horen zijn. Naast haar werk als docent, dirigent en coach brengt ze samen met gitarist Eddie Franken een Spaans liedprogramma genaamd Canciones Espagnoles.


Kamerkoor

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare is een fijn klein koor voor alle leeftijden tot zeventig jaar. Tijdens de repetities op woensdagavond werken we hard maar altijd in een ontspannen sfeer met ruimte voor de lach. Cantilare staat onder de enthousiaste leiding van Herma Timmer, die als ervaren zangdocente het vermogen heeft om uit elke stem het beste te halen. Haar fijne neus voor onbekende en spannende koormuziek leidt al bijna vijftien jaar tot een bijzonder eigentijds repertoire en boeiende samenwerkingsprojecten met andere musici en artiesten.

Foto: Gert Brouwer - Designer Illusions

 

Bestuur

Het bestuur van Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare:

  • Nog geen foto beschikbaar

   Monique Lambregts

   Voorzitter

  • Nog geen foto beschikbaar

   Ine Bertens

   Penningmeester

  • Nog geen foto beschikbaar

   Dorothee Sturkenboom

   Secretaris

  • Nog geen foto beschikbaar

   Mieke Aarts

   Bestuurslid

Cantilare staat ingeschreven bij de Kamer voor Koophandel in Tilburg.
IBAN: NL10 INGB 0003 6722 60